Pohybový detektor

Predstavenie pohybovych detektorov.
26.02.2019

Úvod

Snímač pohybu (alebo detektor pohybu) je ochranným prvkom vášho bezpečnostného systému, pretože je to hlavné zariadenie, ktoré zostane posledným krokom pred zlodejmi. Snímače pohybu môžu využívať viacero technológií na detekciu pohybu v priestore a zaregistrovať, keď je niekto vo vašom dome. Ak je  snímač zapnutý, signál je odoslaný do vášho panelu bezpečnostného systému, ktorý sa pripája k vášmu monitorovaciemu centru a upozorní vás a monitorovacie centrum, že je niekto v dome. Táto príručka vám odpovie na všetky vaše otázky o snímačoch pohybu: rôzne typy, správne umiestnenie a ako ich používať.


Úloha snímačov pohybu pri Vašej domácej bezpečnosti.

Detektory pohybu držia stráž a sú pripravené vás upozorniť na všetky druhy situácie, ako je pohyb vo vašej obývacej izbe či sú okná a dvere otvorené alebo zatvorené alebo je rozbité okno.


Snímače pohybu vedia:

Upozorniť vás, keď váš dospievajúci poruší zákaz vychádzania. Keď niekto príde k predným dverám, zazvoní zvonček. Upozorniť vás, keď deti vstupujú do zakázaných oblastí v domácnosti, napríklad suteréne, miestnosti na cvičenie alebo skrinky na lieky. Ušetrite energiu za osvetlenie pomocou snímača pohybu. Oznámia, že zvieratá vstupujú do oblastí, kde nemajú byť. Snímače pohybu môžu urobiť oveľa viac ako chrániť vaše domovy od zlodejov. Podrobnejšie sa na to pozrieme v tejto príručke. Po prvé, budeme hovoriť o typoch pohybových senzorov a ako fungujú.


Typy snímačov pohybu:

Existujú dva typy detektorov pohybu: pasívne snímače a aktívne senzory. Každý z nich používa na detekciu pohybu inú technológiu. Pasívne snímače nevydávajú energiu, ale registrujú zmeny energie v priestore. Aktívne snímače vyžarujú jeden z troch druhov energie na identifikáciu pohybu v okolí: infračervené svetlo, mikrovlnné žiarenie alebo zvukové vlny. Ak milujete podrobné popisy a technologický jazyk, prečítajte si rozpis rôznych druhov snímačov pohybu: Pasívny infračervený port (PIR): rozpozná telesné teplo (infračervená energia). Pasívne infračervené snímače sú najpoužívanejšie pohybové senzory pre domáce bezpečnostné systémy. Keď je váš systém aktívny, vaše pohybové detektory sú aktivované. Ako náhle sa senzor zohreje, môže zistiť teplo a pohyb v sledovaných oblastiach, vytvárajúc ochranný  „Msgstr " Ak pohyblivý objekt blokuje príliš veľa zón mriežky, intenzita infračervenej energie sa rýchlo mení a snímače sú aktivované.


MicroWave (MW):

vysiela mikrovlnné impulzy ktoré merajú odraz od pohybujúceho sa objektu. Pokrývajú väčšiu plochu ako infračervené snímače, ale sú citlivé na elektrické rušenie a sú drahšie.


Snímače pohybu s dvojitou (duálnou) technológiou:
Detektory pohybu môžu mať kombinované funkcie v snahe znížiť falošné poplachy. Napríklad, pasívny infračervený snímač (PIR) by mohol byť kombinovaný s  mikrovlnným senzorom. Pretože každá z nich pôsobí v rôznych oblastiach spektra, jeden je pasívny a jeden je aktívny. Pri duálnych snímačoch je pravdepodobnosť falošného poplachu menšia, ako pri iných typoch, pretože na spustenie alarmu obidva senzory musia byť aktivované. To však neznamená, že oni nikdy nespôsobujú falošné poplachy.


Typ reflexného priestoru:

Vyžaruje infračervené lúče z LED. Použitím odrazu z týchto lúčov snímač meria vzdialenosť od osoby alebo objektu a zistí, či je objekt v určenej oblasti. Ultrazvukové: vysiela impulzy ultrazvukových vĺn a meria odraz od pohybujúceho sa objektu. Vibrácie: detekuje vibrácie.  Domáce snímače vibrácií používajú malú hmotnosť na páke, ktorá je aktivovaná prepnutím na alarm, keď vibruje. Domáce snímače pohybu môžu fungovať, ale môžu tiež byť nespoľahlivé.
Ďalšie funkcie snímača pohybu.


Bezdrôtové snímače pohybu:

V súčasnosti je väčšina snímačov pohybu bezdrôtová. Bezdrôtové senzory sa veľmi ľahko nastavujú. Nepotrebujú vŕtanie a komunikujú s iným bezpečnostným systémom bezdrôtovo.
Contact Motion Sensors (dvere / okno): Väčšina kontaktných snímačov sú pasívne infračervené snímače. Spúšťajú poplach, ak chránené dvere alebo okná sa otvárajú, keď je systém zapnutý.


Snímače pohybu imúnne voči zvieratám:
Pasívny infračervený snímač sa môže nastaviť na ignorovanie zvierat do určitej hmotnosti. Dvojitá technológia detektora pohybu je odolnejší voči falošným poplachom spôsobeným zvieratami pretože vyžaduje, aby dva senzory boli spúšťané spôsobom určený výrobcom. Môžu byť nastavené tak, aby ignorovali veľké zviera alebo viacero malých zvierat bez toho, aby odštartovali falošný alarm. Niektoré snímače majú nastaviteľnú úroveň citlivosti pre rodiny s veľmi aktívnymi zvieratami.


Detektory pohybu videa:

Kombinuje videokamery s pokročilým spracovaním signálu. Niektoré záznamové snímače pohybu začnú nahrávať keď zistia pohyb. Kamery ovládané snímačmi pohybu vám môžu ušetriť pamäť tým, že nezaznamená stovky hodiny zbytočných záberov - zachytia len dôležité veci. Ak vás tento zoznam technických popisov vyčerpal nebojte sa. Aj keď špecifiká pre snímače pohybu môže byť  technologicky náročné, všetko najzaujímavejšie čo je naozaj treba vedieť je ako nám pomáhajú detektory pohybu. Pozrite si ďalšej časti, aby ste zistili, čo máme na mysli.


Snímače pohybu s dvojitou hranou.

Napriek svojmu názvu majú pohybové detektory okrem toho aj mnoho ďalšieho využitia nie len snímanie pohybu. Snímače pohybu sú často spárované s inými typy technológií pre duálnu funkciu, ktorá vedie ku všetkým druhom použitia. Ilustračný príklad: ak máte spárovaný snímač pohybu a bezpečnostnú kameru alebo osvetľovacie zariadenie, môžete  naprogramovať zapnutie len vtedy, keď je detekovaníý pohyb. Tu sú niektoré príklady ako môžu byť senzory pohybu použité s inou technológiou pre optimálnu bezpečnosť.


Svetelné indikátory pohybu.

Snímače pohybu sú ideálne pre vonkajšok vášho domu. Keď je tma a niekto číha vonku, svetelné senzory pohybu budú automaticky snímať ďalej. To znamená, že ušetríte peniaze na elektrickú energiu, pretože nemusíte nechať svietiť celú noc ak nechcete. Navyše môžu sa používať aj svetelné senzory pohybu vo vnútri vášho domu. Program bezpečnostného systému môžete naprogramovať tak, aby sa rozsvietili kontrolky keď je detekovaný pohyb, aby to vyzeralo, že je niekto doma. Má to vydesiť votrelcov alebo rozjasniť miestnosť, aby ste zachytili jasné zábery zlodeja na kamere.


Kamery s pohybovým senzorom.

Môžete nastaviť snímač pohybu ( fotoaparát) aby zaznamenával len pri detekcii pohybu, takže máte len zaznamenané dôležité udalosti a nemusíte prechádzať hodiny neželaných záberov. Mnohokrát môžete tiež nastaviť fotoaparát tak aby ste dostali okamžité upozornenie cez SMS alebo e-mail ak je detekovaný pohyb a môžete sledovať zábery kamery na diaľku z vášho smartfónu alebo z iného zariadenia podporujúceho web.
Výstrahy pohybového senzora: Snímače pohybu je možné použiť viac ako len na chytanie zlodejov. Ak máte sledovanie pomocou okamžitého textového alebo e-mailové upozornenia, môžete nastaviť snímače pohybu na lekárske skrine, skrine s alkoholom, trezory alebo iné zakázané oblasti. Ak sa ktokoľvek  pokúsi otvoriť zakázanú oblasť, dostanete text alebo e-mail výstrahu. Nikdy sa nebudete musieť obávať, či sa vaše deti nedostali do zakázanej oblasti bez vášho vedomia.


Odozva pohybového senzora.

Môžete nastaviť rôzne odpovede, keď je zistený pohyb. Niektorí ľudia kupujú "falošné psy ", takže ak je detekovaný pohyb v blízkosti zadných dverí alebo garáže, začne hrať nahratá melódia a bude plašiť votrelcov.
Ak máte detektory pohybu profesionálne nainštalované,  porozprávajte sa s inštalatérom o možnostiach zariadenia.  Ak si alarm inštalujete sami , zvážte všetko pred objednaním vášho zariadenia a prečítajte si nasledujúcu časť ako nastaviť snímače pohybu pre dosiahnutie najlepších výsledkov.


Najlepšie postupy pre montáž senzorov.

Ak si vyberiete systém, ktorý vyžaduje profesionálnu inštaláciu, inštalátor nastaví vaše snímače, zatiaľ čo sedíte a relaxujete. Avšak, ak si alarm inštalujete sami, vy ste zodpovedný za nastavenie snímačov. Pred inštaláciou detektorov pohybu, prečítajte si návod na inštaláciu, pretože vám pomôže vybrať tie najlepšie miesta na umiestnenie senzorov. Majte na pamäti, že napriek mnohým úžasným aspektom pohybu senzory, nie sú odolné voči chybám a existujú prípady, v ktorých by mohlo dôjsť k falošným poplachom. Falošné poplachy sú zvyčajne spôsobené výpadkom elektrického prúdu, chybou používateľa, nesprávnou aplikáciou, bleskom a chybnými zariadeniami. Môžu byť tiež spustené zvieratami a tepelnými zmenami. Čítať montážne inštrukcie nie sú zvyčajne považované za najviac zábavnú činnosť, ale najlepšia vec, ktorú môžete urobiť na zvýšenie efektívnosť vašich snímačov a predchádzanie falošným poplachom. Zvážte tiež nasledujúce tipy pre umiestnenie snímača pohybu:


1. Udržujte detektory pohybu PIR vo vzdialenosti  3 metre od vykurovacích telies a od miest kde svieti slnečné svetlo. Ak deteguje snímač pohybu rýchlu zmena tepla, dokonca aj rýchlo prechádzajúci oblak pod priamym slnečným svetlom, ktoré svieti do vašej obývacej izby.


2. Umiestnite snímače pohybu tam kde ľudia musia prechádzať, ako schodisko alebo hlavná chodba.  Zlodeji zvyčajne idú do hlavnej spálne, tak umiestnite detektor pohybu blízko tejto miestnosti alebo inej miestnosti, kde máte cennosti.


3.Prechádzajte svojim domom a skúmajte, kde môžu zlodeji s najväčšou pravdepodobnosťou vstúpiť a akú cestu majú.  Väčšina snímačov pohybu dokáže snímať medzi 8 až 18 metrov. Väčšina zlodejov vstúpi do domu cez zadné dvere, dvere na terasu alebo garážové dvere, takže je vhodné umiestnite snímače v blízkosti týchto oblastí.


4. Detektory pohybu pracujú najlepšie, keď narušiteľ chodí paralelne na snímač, nie smerom k nemu. Napríklad v chodbe  majú tendenciu chodiť rovnobežne so stenami, nie priamo k nim.


Záver

Snímače pohybu majú širokú škálu použitia a je dobré vedieť vaše možnosti predtým, než sa rozhodnete, ktoré z nich budete používať vo vašom dome. Ďalšie informácie o bezpečnostných systémoch alebo ak máte ďalšie informácie otázky o snímačoch pohybu, navštívte nás na https://www.gsmalarmcentrum.sk/ alebo nám napíšte na adresu info@gsmalarmcentrum.sk.

Zobrazujem 1 až 1 (z 1)
VÍTA VÁS ASISTENT VYHĽADÁVANIA
x
x
ok
Tovar bol úspešne pridaný do porovnania.
Zobraziť porovnanie
x
ok
Tovar bol úspešne pridaný medzi obľúbené položky.
Zobraziť obľúbené položky
x
ok
Tovar bol úspešne pridaný do košíka.

Nakupovať Pokračovať do košíka